Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън проведе телефонен разговор с генералния

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън проведе телефонен разговор с генералния
Коментари Харесай

САЩ и НАТО са готови на нова среща, но Русия да спре агресията

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън организира телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, по време на който обсъди по-нататъшни стъпки в съдействие с Русия след съвещанието на Съвета Русия-НАТО, извършено на 12 януари. Както обявиха в петък в Държавния департамент, Съединени американски щати и НАТО са подготвени за нова среща с Русия, оповестява ТАСС.

" Секретарят Антъни Блинкън беседва през днешния ден с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с цел да обсъдят идващите стъпки след срещата на Съвета НАТО-Русия на 12 януари. Съединените щати и НАТО са подготвени да се срещнат още веднъж с Русия и са решени да продължат дипломатическия ангажимент и взаимен разговор ", се споделя в писменото изказване на представителят на външното министерство на Съединени американски щати Нед Прайс.

" Съединените щати и техните съюзници от НАТО са обединени в устрема си към дипломатически път и призовават Русия да предприеме незабавни дейности за деескалиране на продължаващата си експанзия против Украйна ", се споделя в документа.

Обвиненията, че Русия готви някакъв предлог за нахлуването в Украйна, чути в Съединени американски щати, са голословни, те са удостоверение за продължаващия информационен напън върху Москва. Това се споделя в изявление на съветското посолство във Вашингтон.

" Взехме под внимание изказванията, направени от прессекретарите на Белия дом и Пентагона по време на брифинги на 14 януари по отношение на хипотетичната подготовка от Русия на предлог за навлизане в Украйна ", споделиха дипломатите. " Представители на администрацията към този момент в детайли разказват сюжетите на сходни провокации, акцентирайки датите на възможното начало на " интервенциите ". Както нормално, няма доказателства ".

" Такава дефиниция на въпроса потвърждава продължаващия информативен напън върху страната ни. Нещо повече, повтаря се същият сюжет: хвърля се сензация, която по-късно, многократно повторена от пресата, се трансформира в основната осведомителна пауза ", споделят от съветското посолството. 

" От своя страна бихме желали да предупредим сътрудниците за сходни случки. Заявяваме още един път: обвиняванията против нас, които не стопират в Съединени американски щати (както на публично равнище, по този начин и в медиите), са неоснователни и не могат да имат никакви удостоверение ", сподели съветската дипломатическа задача.

Дипломатите означиха, че Русия е срещу войната и за " дипломатическо решение на всички интернационалните проблеми ". " Настоятелно призоваваме Съединените щати да работят всъщност, за да подсигуряват гаранции за сигурност въз основа на проектодоговорите, препоръчани от съветската страна ", прибавиха те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР